31 C
Алматы
Среда, 23 июля 2025
  • Қазақ тілі
  • Русский
  • English
  • Денсаулық

    Микротолқынды пеште қыздыруға қауіпті өнімдер аталды

    Кейбір өнімдерге микротолқынды толқын әсер етпеген дұрыс, — дейді диетолог Елена Соломатина. Осылайша, балдыркөк, қызылша және шалғам микротолқынды пеште қыздыру қауіпті, деп хабарлайды Qazweek.kz ақпарат агенттігі Zakon.kz порталына сілтеме жасап.

    Картоп пен баклажанның құрамында болатын соланин белсендірек болады және оны қыздырса, іс жүзінде уға айналады. Қызылшада, сәбізде, шалғамда және балдыркөкте кездесетін нитраттар қыздырғанда нитрозаминге айналады.Диетолог Елена Соломатина

    Нитрозаминдер канцерогенді болып табылады. Олар жүйке жүйесін, бүйректі зақымдауы, улану тудыруы мүмкін, деп жазады «Известия».

    Сондай-ақ, сарапшы ашытылған сүт өнімдерін, тұздалған қырыққабатты немесе маринадталған алманы жылыту олардың құрамындағы пайдалы бактерияларды жоятынын айтты. Крахмалды тағамдар олардың құрылымын өзгертеді, сондықтан оларды ағзаға сіңіру қиынырақ болады.

    қатысты посттар

    Қытайдағы эпидемия 2011 жылы түсірілген америкалық фильмнің сценарийі секілді

    Алексей Цой ауылдарда коронавирусты анықтайтын ПТР тесттерді жасауға мал дәрігерлерін тартуды ұсынды

    Фариза

    Елордалық хирургтер 100-ден астам магнит жұтып қойған қызға ота жасады

    Фариза

    Пікір қалдыру

    15 + thirteen =

    * Используя эту форму, вы соглашаетесь с хранением и обработкой ваших данных на этом веб-сайте.